26/04/2021 26/04/2021 Με την υψηλότερη διάκριση του Πατριαρχείου Ρουμανίας τον “Πατριαρχικό Σταυρό” βραβεύτηκε ο Ιερέας π. Doru Gheaja, ο οποίος είναι γνωστός ως ο “Ιερέας των ρουμανικών πατριωτικών τραγουδιών”. Ο Πατριαρχικός Σταυρός απονεμήθηκε στον π. Doru μετά από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πατριαρχείου “Πατριάρχης Θεόκτιστος” το Σάββατο 24 Απριλίου με τίτλο “Πίστη και Πολιτισμός”. Ο...
26 Απριλίου, 2021 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2021 - 21:16

Τιμήθηκε ο Ιερέας των ρουμανικών πατριωτικών τραγουδιών

Διαδώστε:
Τιμήθηκε ο Ιερέας των ρουμανικών πατριωτικών τραγουδιών

Με την υψηλότερη διάκριση του Πατριαρχείου Ρουμανίας τον “Πατριαρχικό Σταυρό” βραβεύτηκε ο Ιερέας π. Doru Gheaja, ο οποίος είναι γνωστός ως ο “Ιερέας των ρουμανικών πατριωτικών τραγουδιών”.

Ο Πατριαρχικός Σταυρός απονεμήθηκε στον π. Doru μετά από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πατριαρχείου “Πατριάρχης Θεόκτιστος” το Σάββατο 24 Απριλίου με τίτλο “Πίστη και Πολιτισμός”.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ παρέδωσε τον Πατριαρχικό Σταυρό ενώ μετέφερε και τα συγχαρητήρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

H εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χωρίς κοινό αλλά με μετάδοση μέσω  του Trinitas TV και του Radio Trinitas είχε πολλούς καλλιτέχνες της Ρουμανίας, ενδεικτικά αναφέρονται:  Veta Biriș, Leontina Fărcaș και το συγκρότημα «Muguri de tezaur», Oana Bozga Pintea, Ionuț Fulea, Roxana Reche, Nicolae Plută, Floricica Moga, Dorina Narița , Paul Ananie, Andreea Haisan, Ana – Maria Pătrășcioiu.

Όλο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνοδεύτηκε από τη φωνητική ομάδα «Άγγελος», αποτελούμενη από θεολόγους και την Ορχήστρα Επιμελητηρίου της κομητείας Άλμπα.

O Iερέας π. Doru Gheaja

Ο π. Doru είναι λάτρης της εκκλησιαστικής μουσικής και της λαογραφίας. Πριν ακολουθήσει το δρόμο της Ιεροσύνης ασχολούνταν με τη μουσική από διάφορα πόστα ενώ και μετά την χειροτονία του δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τη μουσική.

Ο π. Doru Gheaja θα γίνει 80 ετών στις 19 Ιουλίου 2021.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων