28/04/2021 28/04/2021 Είναι αρχαία παράδοση της εκκλησίας μας η τέλεση του ιερού μυστηρίου του ευχελαίου τη Αγία και Μεγάλη Τετάρτη. Η εκκλησία προετοιμάζει και παιδαγωγεί τα πίστα μέλη της λίγο πριν προσκυνήσουν τα άχραντα πάθη με μια ακόμη ακολουθία. Το ιερό ευχέλαιο ενταγμένο και αυτό στο πλούσιο λειτουργικό περιβάλλον της Μεγάλης Εβδομάδος μας προετοιμάζει για να γευτούμε...
28 Απριλίου, 2021 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2021 - 14:52

Το ιερό ευχέλαιο

Διαδώστε:
Το ιερό ευχέλαιο

Είναι αρχαία παράδοση της εκκλησίας μας η τέλεση του ιερού μυστηρίου του ευχελαίου τη Αγία και Μεγάλη Τετάρτη.

Η εκκλησία προετοιμάζει και παιδαγωγεί τα πίστα μέλη της λίγο πριν προσκυνήσουν τα άχραντα πάθη με μια ακόμη ακολουθία.

Το ιερό ευχέλαιο ενταγμένο και αυτό στο πλούσιο λειτουργικό περιβάλλον της Μεγάλης Εβδομάδος μας προετοιμάζει για να γευτούμε και να ζήσουμε τα μεγάλα σωτηριολογικά γεγονότα του Σταυρού και της Αναστάσεως του Κυρίου.

Επιπλέον, είναι ένα μυστήριο με το οποίο αγκαλιάζει η εκκλησία μας τους πάσχοντες και ασθενείς αδελφούς, οι οποίοι αδυνατούν να προστρέξουν στο ναό και να ζήσουν τις ιερές ακολουθίες από κοντά.

Πολλοί ιερείς αυτήν την ημέρα πηγαίνουν σε νοσοκομεία, σε στέγες κατάκοιτων και σε αρρώστους και τους χρίζουν με το λάδι του ευχελαίου για να παρηγορηθούν και να λάβουν την ευλογία.

Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: ΡαΦαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων