18/02/2019 18/02/2019 Στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγινε το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.  Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους συνολικά έξι νέους υπουργούς...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2019 - 21:31

Μόνο δύο μέλη της κυβέρνησης έδωσαν θρησκευτικό όρκο

Διαδώστε:
Μόνο δύο μέλη της κυβέρνησης έδωσαν θρησκευτικό όρκο

Στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγινε το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους συνολικά έξι νέους υπουργούς με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν μόνο δύο, ο Θάνος Μωραΐτης και ο Αγγελος Τόλκας.

Πρώτα ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, οι κ.κ. Θάνος Μωραϊτης ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο ‘Αγγελος Τόλκας, ως Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και στη συνέχεια με πολιτικό όρκο ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ως νέος Υπουργός Εξωτερικών, η κα Αθανασία Αναγνωστοπούλου, ως Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, η κα Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ως Υφυπουργός Εσωτερικών και ο κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας, ως Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και ακολούθησε χαλαρή συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και των νέων Υφυπουργών, οι οποίοι συνοδεύονταν από μέλη των οικογενειών τους και στενούς τους συνεργάτες.

πληροφορίες ΑΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων