01/06/2021 01/06/2021 O Σεβασμιώτατος Σύμης κ. Χρυσόστομος την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 τέλεσε στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας «Αληθινής» Σύμης την Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού μετά του Παρακλητικού Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, υπέρ υγείας, φωτισμού και ενισχύσεως των διαγωνιζομένων Μαθητών στις επικείμενες Πανελλαδικές εξετάσεις. Η Ιερή Ακολουθία τελέσθηκε εξωτερικά, στον περίβολο του Θεομητορικού...
01 Ιουνίου, 2021 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2021 - 15:38

Μητροπολίτης Σύμης: Ο αγώνας και η υπομονή προσελκύουν τη Χάρη του Θεού

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σύμης: Ο αγώνας και η υπομονή προσελκύουν τη Χάρη του Θεού

O Σεβασμιώτατος Σύμης κ. Χρυσόστομος την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 τέλεσε στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας «Αληθινής» Σύμης την Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού μετά του Παρακλητικού Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, υπέρ υγείας, φωτισμού και ενισχύσεως των διαγωνιζομένων Μαθητών στις επικείμενες Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Ιερή Ακολουθία τελέσθηκε εξωτερικά, στον περίβολο του Θεομητορικού Ναού, ώστε να τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα προς αποφυγήν άσκοπου συνωστισμού.
Συμμετείχαν Καθηγητές και οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι Μαθητές των Λυκειακών Τάξεων του Πανορμιτείου Γυμνασίου, καθώς και του ΕΠΑΛ Σύμης, που αξιοποίησαν την προσευχητική αυτή ευκαιρία, επικαλούμενοι την άνωθεν ενίσχυση και τον φωτισμό των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Κουράγιο και δύναμη επίσης έλαβαν από τις θερμές και εγκάρδιες ευχές του Μητροπολίτη, ο οποίος στην εμπνευσμένη του σύντομη ομιλία τόνισε την αξία που έχει η προσπάθεια, ο αγώνας και η υπομονή που καταξιώνουν τον άνθρωπο, προσελκύουν την Χάρη του Θεού που αναδεικνύει και ενισχύει τις δυνατότητες του καθενός.
Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε στους συμμετέχοντες Μαθητές, ως πατρική ευλογία, ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης εκδόσεως της Αποστολικής Διακονίας με πρωτότυπο κείμενο κατά την έκδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με Νεοελληνική απόδοση του κ. Χρήστου Βούλγαρη, ευχόμενος καλή επιτυχία στον κάθε μαθητή ξεχωριστά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων