03/06/2021 03/06/2021 Κατόπιν της ενημερώσεως που είχε την Πέμπτη 3η Ιουνίου από τους αρμοδίους φορείς περί του σοβαρού ζητήματος της εγκαταστάσεως Αιολικού Πάρκου στο όρος Αράκυνθος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: « Οι φορείς της Ιεράς Πόλεως και της περιοχής Μεσολογγίου έχουν ήδη καταθέσει τις αντιδράσεις τους για το σοβαρό ζήτημα...
03 Ιουνίου, 2021 - 19:09
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2021 - 19:47

Ενάντια ο Μητροπολίτης για το Αιολικό Πάρκο στο όρος Αράκυνθος

Διαδώστε:
Ενάντια ο Μητροπολίτης για το Αιολικό Πάρκο στο όρος Αράκυνθος

Κατόπιν της ενημερώσεως που είχε την Πέμπτη 3η Ιουνίου από τους αρμοδίους φορείς περί του σοβαρού ζητήματος της εγκαταστάσεως Αιολικού Πάρκου στο όρος Αράκυνθος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Οι φορείς της Ιεράς Πόλεως και της περιοχής Μεσολογγίου έχουν ήδη καταθέσει τις αντιδράσεις τους για το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει και δηλώνω ότι τασσόμαστε και εμείς υπέρ των αποφάσεων τους, ενάντια στην προσπάθεια να τοποθετηθεί Αιολικό Πάρκο στο όρος Αράκυνθος.

» Επίσης έχοντας γνώση της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου για την εκ μέρους τους κατάθεση ενστάσεως ώστε να μη προχωρήσει η εγκατάσταση του εν λόγω αιολικού σταθμού, αλλά και των αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής του Αρακύνθου, ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας.

» Οι χωρίς σεβασμό βίαιες επεμβάσεις, σ’ ένα τόπο με ιστορική και θρησκευτική αναφορά για την Ιερά Μητρόπολή Αιτωλίας και Ακαρνανίας, δεν βοηθούν καθόλου στην μεγάλη ιστορική αξία της περιοχής του Ζυγού, όρους Αρακύνθου, που εκτείνεται από το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών συνδέοντας την περιοχή με την ιστορία των Εξοδιτών του Μεσολογγίου και τον οπλαρχηγό καπετάνιο του Ζυγού Δημήτριο Μακρή, αλλά και από την ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Ελληνικών, μέσα στο δάσος της Βελανιδιάς, μέχρι την Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης στο φαράγγι της Κλεισούρας και το ιστορικό Κελί των αγωνιστών του 1821 στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς Μακρυνείας.

» ¨Όταν γνωρίζουμε ότι η περιοχή είναι κατάσπαρτη από αρχαία μνημεία (παλαιών πόλεων και σημαντικών τόπων) στους πρόποδες του Αρακύνθου, θα ήταν παράληψη να μην αναφερθώ ιδιαιτέρως στον θρησκευτικό χώρο του ιστορικού σπηλαίου του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού, όπου τελείται κάθε χρόνο η Θεία Λειτουργία με την παρουσία των πιστών μας, οι οποίοι αγαπούν τόσο πολύ τον Άγιο που φτάνουν στον ιερό αυτό τόπο κυριολεκτικά με κίνδυνο της ζωής τους.

» Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι οφείλουμε σεβασμό σ’ αυτόν τον ορεινό όγκο που διαθέτει δασώδεις εκτάσεις και αποτελεί καταφύγιο από άγρια ζώα και προστατευόμενα είδη πτηνών. Ο συντοπίτης μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μιλούσε για τον σεβασμό μας προς στα δένδρα, προς όλη την Κτίση – τα έργα του Δημιουργού μας Τριαδικού Θεού, γιατί διαφορετικά είμαστε υπεύθυνοι εμείς για τα αρνητικά στοιχεία που προκύπτουν.

» Εύχομαι οι συντονισμένες ενέργειες που γίνονται από τους τοπικούς φορείς να έχουν αίσιο αποτέλεσμα, να επιτευχθούν οι αγώνες τους, ώστε ο τόπος να παραμένει ελεύθερος και να αναπτύσσεται όπως του αξίζει».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων