23/06/2021 23/06/2021 Τις πρώτες δηλώσεις μετά την επίθεση ιερέα με βιτριόλι στο συνοδικό δικαστήριο της Μονής Πετράκη έκανε έξω από το νοσοκομείο «Λαϊκό» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πιστεύουμε με τη φροντίδα των γιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία», είπε. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περιέγραψε πως ο δράστης...
23 Ιουνίου, 2021 - 21:03

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Επίθεση με βιτριόλι: “Είναι μια δύσκολη κατάσταση”

Διαδώστε:
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Επίθεση με βιτριόλι: “Είναι μια δύσκολη κατάσταση”

Τις πρώτες δηλώσεις μετά την επίθεση ιερέα με βιτριόλι στο συνοδικό δικαστήριο της Μονής Πετράκη έκανε έξω από το νοσοκομείο «Λαϊκό» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πιστεύουμε με τη φροντίδα των γιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία», είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περιέγραψε πως ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του και καθώς είχε εφοδιαστεί με βιτριόλι, έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. «Περίπου 7 ή 8 πρόσωπα έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα», είπε.

«Μας προβληματίζει όλους μας»

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε πως με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, «ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι η υγεία των μητροπολιτών θα πάει καλύτερα. Κλείνοντας, δήλωσε πως ένα τέτοιο φαινόμενο «μας προβληματίζει όλους μας και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».

Θυμίζουμε πως ιερέας από τη Βέροια, ο οποίος βρισκόταν αντιμέτωπος με ποινή καθαίρεσης στο συνοδικό δικαστήριο, επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό, πετώντας καυστικό υγρό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων