04/07/2021 04/07/2021 Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε χθες, Σάββάτο, 20 Ιουνίου/ 3 Ιουλίου 2021, Ναυτική Αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό τον Πλωτάρχη κ. Γεώργιο Παπακλεοβούλου. Η αποστολή βρίσκεται στο Ισραήλ για συντήρηση του πλοίου – «Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωανννίδη», στο λιμάνι της Χάιφα. Την ομάδα δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς...
04 Ιουλίου, 2021 - 12:51

Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων επισκέφθηκε Ναυτική Αποστολή

Διαδώστε:
Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων επισκέφθηκε Ναυτική Αποστολή

Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε χθες, Σάββάτο, 20 Ιουνίου/ 3 Ιουλίου 2021, Ναυτική Αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό τον Πλωτάρχη κ. Γεώργιο Παπακλεοβούλου. Η αποστολή βρίσκεται στο Ισραήλ για συντήρηση του πλοίου – «Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωανννίδη», στο λιμάνι της Χάιφα.

Την ομάδα δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς του Πατριαρχείου με την Εκκλησίας της Κύπρου διά του Αποστόλου Παύλου και του Αποστόλου Βαρνάβα ιδρυτού της Εκκλησίας της Κύπρου και για τις Ποιμαντικές σχέσεις των εκ Κύπρου προσκυνητών που φτάνουν στους Αγίους Τόπους.

“Λόγω της σχέσεως ταύτης των δύο Εκκλησιών, Κύπριοι Αγιοταφίται Πατέρες διηκόνησαν το Πατριαρχείον και διεκρίθησαν εις τας διακονίας αυτών, όπως οι μακαριστοί Μητροπολίται Ιορδάνου Επιφάνιος, Ασκάλωνος και μετέπειτα Σκυθουπόλεως Αρκάδιος και Τιβεριάδος Γρηγόριος, αναδειχθέντες ανακαινισταί των Παναγίων Προσκυνημάτων”, ανέφερε.

Ο Μακαριώτατος ευλόγησε τους επισκέπτες και ευχήθηκε στον κ. Πλωτάρχη και τους συνεργάτες του “την αισίαν επάνοδον εις την πατρίδα αυτών και την διαφύλαξιν της ακεραιότητος αυτής”.

Ο Μακαριώτατος επέδωσε στον κ. Παπακλεοβούλου εικόνα της Θεοτόκου και του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου και εικόνα της Θεοτόκου σε κάθε μέλος της εικοσαμελούς Αποστολής, ο δε Πλωτάρχης επέδωσε στον Μακαριώτατο τον θυρεό του πλοίου «ανοιχτής θαλάσσης- Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων