07/07/2021 07/07/2021 “Όσοι δε θέλουν να εμβολιαστούν, κάνουν την αμαρτία, για την οποία θα προσεύχονται όλη τη ζωή τους”, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. “Τώρα συνέχεια αντιμετωπίζω τις περιπτώσεις όταν οι άνθρωποι έρχονται στον ιερέα να μετανιώσουν ότι δεν εμβολιάστηκαν οι ίδιοι ή δεν εμβολίασαν τους δικούς...
07 Ιουλίου, 2021 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2021 - 12:36

Βολοκολάμσκ: Οι ανεμβολίαστοι θα προσεύχονται για την αμαρτία τους

Διαδώστε:
Βολοκολάμσκ: Οι ανεμβολίαστοι θα προσεύχονται για την αμαρτία τους

“Όσοι δε θέλουν να εμβολιαστούν, κάνουν την αμαρτία, για την οποία θα προσεύχονται όλη τη ζωή τους”, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

“Τώρα συνέχεια αντιμετωπίζω τις περιπτώσεις όταν οι άνθρωποι έρχονται στον ιερέα να μετανιώσουν ότι δεν εμβολιάστηκαν οι ίδιοι ή δεν εμβολίασαν τους δικούς τους και άθελα έγιναν αιτία του χαμού των ανθρώπων. Έρχονται και λένε: “Πώς να ζήσω με όλα αυτά;”. Για μένα τώρα είναι δύσκολο να τους απαντήσω πώς να ζήσουν με όλα αυτά. Όλη τη ζωή θα πρέπει να προσεύχονται για την αμαρτία που έκαναν. Η αμαρτία είναι ότι σκέφτηκε για τον εαυτό του και δεν σκέφτηκε για τον πλησίον”, είπε ο Μητροπολίτης στην εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού “Russia-24”.

Κατά τη γνώμη του τώρα πρέπει πρωτίστως να σκεφτόμαστε για τους άλλους. ‘Ακόμη κι αν ο άνθρωπος αρρωσταίνει ελαφρά”, εφιστά την προσοχή ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ‘δε σημαίνει ότι δεν μεταδίδει την ασθένεια”.

Νωρίτερα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ενίσχυσε τα μέτρα προστασίας στους ναούς και μοναστήρια της Μόσχας λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με την πανδημία, η τήρηση των μέτρων θα ελέγχεται από την Διοίκηση του Πατριαρχείου της Μόσχα.

Ανταπόκριση από τη Ρωσία για το ope.gr: Ιρίνα Τρεσορούκαβα 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων