08/07/2021 08/07/2021 Την 8η Ιουλίου η εκκλησία τιμάει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου και φέτος με την χάρη του Θεού και του αγίου εορτάσθηκε η μνήμη του στο φερώνυμο παρεκκλήσι, το οποίο βρίσκεται σε μία μαγευτική υψομετρική τοποθεσία μεταξύ των ορίων της περιοχής του κάμπου των Διρφύων και της ορεινής ενορίας Σέτας του Δήμου Ερέτριας. Την...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Μίστρου
08 Ιουλίου, 2021 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 15:49

Η γιορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στον Μίστρο-Διρφύων

Διαδώστε:
Η γιορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στον Μίστρο-Διρφύων

Την 8η Ιουλίου η εκκλησία τιμάει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου και φέτος με την χάρη του Θεού και του αγίου εορτάσθηκε η μνήμη του στο φερώνυμο παρεκκλήσι, το οποίο βρίσκεται σε μία μαγευτική υψομετρική τοποθεσία μεταξύ των ορίων της περιοχής του κάμπου των Διρφύων και της ορεινής ενορίας Σέτας του Δήμου Ερέτριας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής συνάχθηκαν πιστοί από την ευρύτερη περιοχή των Διρφύων και της Σέτας, ώστε να συμμετέχουν στην Θεία Ευχαριστία (βάσει των υγειονομικών διατάξεων), την οποία ετέλεσε ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Κορόζης, εφημέριος της ενορίας Μίστρου με τη συμμετοχή εκ του αναλογίου του Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας, κ. Δημητρίου Πετρογιάννη. Παρέστη η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Σέτας, Ευαγγελία Αργύρη.

Ο ιερός ναός του Αγίου Προκοπίου με την κοπιώδη μέριμνα του εφημερίου π. Δημητρίου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευπρεπίσθηκε για την ημέρα της εορτής.

.

Φωτογραφίες: Μαρία Στυλιαρά, Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων