27/02/2019 27/02/2019 Την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019 στις 12 μ.μ. – 1:30 μ.μ. στην Ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά θα πραγματοποιήσει ομιλία ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Θερμός ψυχίατρος παιδιών καί εφήβων  με θέμα: Στην “Κλίμακα” του Αγίου Ιωάννου ανευρίσκεται αφθονία ψυχολογικών παρατηρήσεων, και μάλιστα σχετικών με το ασυνείδητο. Η διορατικότητα του Σιναΐτη ασκητή αποκαλύπτει τις παγίδες, όχι μόνο του διαβόλου, αλλά και...
27 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:59

“Και εκ των κρυφίων μου καθάρισόν με-Το ασυνείδητο στην Κλίμακα”

Διαδώστε:
“Και εκ των κρυφίων μου καθάρισόν με-Το ασυνείδητο στην Κλίμακα”
Την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019 στις 12 μ.μ. – 1:30 μ.μ. στην Ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά θα πραγματοποιήσει ομιλία ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Θερμός ψυχίατρος παιδιών καί εφήβων  με θέμα: Στην “Κλίμακα” του Αγίου Ιωάννου ανευρίσκεται αφθονία ψυχολογικών παρατηρήσεων, και μάλιστα σχετικών με το ασυνείδητο.

Η διορατικότητα του Σιναΐτη ασκητή αποκαλύπτει τις παγίδες, όχι μόνο του διαβόλου, αλλά και του ψυχισμού μας. Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεξαρτώνται αρετές και πάθη μάς κάνει πιο προσεκτικούς με τον εαυτό μας και προάγει την αυτογνωσία μας.

Θα μελετηθούν ενδεικτικά παραδείγματα που ξεσκεπάζουν μηχανισμούς άμυνας και κάνουν την ψυχή περισσότερο ανοιχτή στην Χάρη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων