19/07/2021 19/07/2021 “O Σωτήρας Χριστός δεν κρίνει τους ανθρώπους από εμφανίσεις, αλλά βλέπει τις ψυχές τους” τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα από το παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στη θεραπεία του δούλου του εκατόνταρχου (Κυριακή Δ’ Ματθαίου) ο Προκαθήμερνος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας...
19 Ιουλίου, 2021 - 10:33

Ρουμανίας Δανιήλ: Ο Χριστός δεν μας κρίνει από την εμφάνιση

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Ο Χριστός δεν μας κρίνει από την εμφάνιση

“O Σωτήρας Χριστός δεν κρίνει τους ανθρώπους από εμφανίσεις, αλλά βλέπει τις ψυχές τους” τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα από το παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στη θεραπεία του δούλου του εκατόνταρχου (Κυριακή Δ’ Ματθαίου) ο Προκαθήμερνος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε ότι ο Κύριος «Βλέπει την ταπεινοφροσύνη, βλέπει την ελεήμονα αγάπη στην ψυχή του εκατόνταρχου. Καταλαβαίνει τα βάσανα στην ψυχή του και ταυτόχρονα βλέπει ότι αυτός ο εκατόνταρχος είναι βαθιά ελεήμων και θέλει πραγματικά την ίαση του δούλου του”.

Στη συνέχει στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της προσευχής για τους αρρώστους, υπογραμμίζοντας: «ο Χριστός μας διδάσκει να προσευχόμαστε για τους άρρωστους όταν δεν μπορούν πλέον να πάνε στην εκκλησία για να προσευχηθούν, δεν γνωρίζουν, ή δεν μπορούν πλέον να προσεύχονται σωματικά και ψυχικά, και αυτή η προσευχή είναι ένα σημάδι αγάπης”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων