17/08/2021 17/08/2021 Στις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 14 έως τις 16 Αυγούστου στην ιστορική Μονή της Πούτνας συμμετείχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Οι εκδηλώσεις με τίτλο “Γιορτή της Πούτνας – 150. Συνέχεια ενός ιδανικού” έγινα με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από το πρώτο συνέδριο των μαθητών της ρουμανικής διασποράς...
17 Αυγούστου, 2021 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 12:10

Ρουμανίας: Η εθνική αξιοπρέπεια βοηθά έναν λαό να επιβιώσει

Διαδώστε:
Ρουμανίας: Η εθνική αξιοπρέπεια βοηθά έναν λαό να επιβιώσει

Στις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 14 έως τις 16 Αυγούστου στην ιστορική Μονή της Πούτνας συμμετείχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο “Γιορτή της Πούτνας – 150. Συνέχεια ενός ιδανικού” έγινα με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από το πρώτο συνέδριο των μαθητών της ρουμανικής διασποράς που έλαβε χώρα το 1871, αλλά και τη δημιουργία του ρουμανικού συνδέσμου της διασποράς που ιδρύθηκε το ίδιο έτος.

Χθες, Δευτέρα 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της ρουμανικής φοιτητικής νεολαίας κατά τη διάρκεια του οποίου μίλησε και ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. Δανιήλ.

Όπως ανέφερε ο Μακαριώτατος οι δράσεις αυτές έχουν ως βασικό στόχο τη διατήρηση του πατριωτικού αισθήματος των Ρουμάνων της διασποράς. “Μόνο μια καλή γνώση της εθνικής ταυτότητας και αξιοπρέπειας βοηθά έναν λαό να αναπτυχθεί και να επιβιώσει στην ιστορία, καλλιεργώντας έναν αξιοπρεπή και χρήσιμο διάλογο με άλλους λαούς”, επεσήμανε.

Πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων