18/08/2021 18/08/2021 Το Συνοδικό Τμήμα Ευποιΐας και Κοινωνικού Έργου του Πατριαρχείου Μόσχας απέστειλε οικονομική ενίσχυση στο Ανατολικό Τιμόρ για την αγορά και διανομή βοήθειας σε τρόφιμα σε ενδεείς πολίτες. Συνολικά 378 άπορες οικογένειες με παιδιά έλαβαν τη βοήθεια. «Χάριν της οικονομικής βοήθειας του Συνοδικού Τμήματος Ευποιΐας για δεύτερη ήδη φορά στο Ανατολικό Τιμόρ αναπτύχθηκε πρωτοβουλία διανομής πακέτων...
18 Αυγούστου, 2021 - 9:01

378 άπορες οικογένειες ενίσχυσε η Εκκλησία στο Ανατολικό Τιμόρ

Διαδώστε:
378 άπορες οικογένειες ενίσχυσε η Εκκλησία στο Ανατολικό Τιμόρ

Το Συνοδικό Τμήμα Ευποιΐας και Κοινωνικού Έργου του Πατριαρχείου Μόσχας απέστειλε οικονομική ενίσχυση στο Ανατολικό Τιμόρ για την αγορά και διανομή βοήθειας σε τρόφιμα σε ενδεείς πολίτες. Συνολικά 378 άπορες οικογένειες με παιδιά έλαβαν τη βοήθεια.

«Χάριν της οικονομικής βοήθειας του Συνοδικού Τμήματος Ευποιΐας για δεύτερη ήδη φορά στο Ανατολικό Τιμόρ αναπτύχθηκε πρωτοβουλία διανομής πακέτων με τρόφιμα σε ενδεείς. Με το ποσό των 6.000 δολαρίων ΗΠΑ, που διατέθηκαν στην ενορία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Ταϊμπέ αγοράσθηκαν 10.206 κιλά τρόφιμα. Έλαβαν τη βοήθεια κυρίως πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες είναι πολλές στο Ανατολικό Τιμόρ, αλλά όπως είναι φυσικό, όταν απευθύνονταν σε μας άπορες μονότεκνες οικογένειες, δεν αρνηθήκαμε τη βοήθεια», ανέφερε ο εφημέριος του ιερού ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού π. Κύριλλος Σκαρμπούλ.

Κάθε πακέτο για τους ενδεείς περιελάμβανε είκοσι πέντε κιλά ρύζι και ένα μπουκάλι ηλιέλαιο δύο λίτρων. Οι κατάλογοι για τη διανομή της βοήθειας συντάχθηκαν σταδιακά και βασίστηκαν στα στοιχεία, που απέστειλαν ιεραπόστολοι από διάφορες περιοχές.

«Είναι δύσκολο να μεταβεί κανείς σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές, ιδίως κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά, παρά τις δυσκολίες, επισκεφθήκαμε κάθε περιοχή και απευθείας στην πόρτα των κατοικιών των ενδεών παραδίδαμε την ανθρωπιστική βοήθεια. Για τη μεταφορά των τροφίμων το Συνοδικό Τμήμα Ευποιΐας διέθεσε επιπροσθέτως το ποσό των 1.400 ευρώ. Τούτο επιτάχυνε τη διανομή τροφίμων στους έχοντες ανάγκη.», επεσήμανε ο π. Κύριλλος.

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων