22/08/2021 22/08/2021 Τον πρίγκιπα Μιχαήλ Γενναίο τιμάνε φέτος για πρώτη φορά στην Ρουμανία ως Μάρτυρα, 420 χρόνια μετά τη δολοφονία του. Στην Ιερά Μονή “Μιχάι Βόντα” (Mihai Vodă), στο μέρος που δολοφονήθηκε ο Μιχαήλ Γενναίος, στην κομητεία του Κλουζ, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και το ετήσιο Μνημόσυνο του πρίγκιπα από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κλουζ κ. Ανδρέα ενώ συλλειτούργησαν...
22 Αυγούστου, 2021 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2021 - 8:41

Τίμησαν τον Μιχαήλ Γενναίο στο σημείο που δολοφονήθηκε

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Μιχαήλ Γενναίο στο σημείο που δολοφονήθηκε

Τον πρίγκιπα Μιχαήλ Γενναίο τιμάνε φέτος για πρώτη φορά στην Ρουμανία ως Μάρτυρα, 420 χρόνια μετά τη δολοφονία του. Στην Ιερά Μονή “Μιχάι Βόντα” (Mihai Vodă), στο μέρος που δολοφονήθηκε ο Μιχαήλ Γενναίος, στην κομητεία του Κλουζ, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και το ετήσιο Μνημόσυνο του πρίγκιπα από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κλουζ κ. Ανδρέα ενώ συλλειτούργησαν κληρικοί του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Συμμετείχαν οι στρατιωτικές αρχές της περιοχής και πολλοί πιστοί. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Μιχαήλ Γενναίος είχε δύο σημαντικές αρετές “ισχυρή πίστη στον Θεό” και “αγάπη για τη χώρα που μας έδωσε ο Θεός”. 

“Θυμηθείτε τον Μιχαήλ τον Γενναίο για την πίστη, το θάρρος και την αγάπη του για αυτή τη χώρα. Αυτές οι αρετές πρέπει να ενισχυθούν, να καλλιεργηθούν και να μπουν στην ψυχή των παιδιών και των νέων μας ώστε να μπορούμε να φέρουμε τη σημαία που λάβαμε από τους προδρόμους μας” τόνισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ανδρέας.

Στη συνέχεια τελέστηκε εκδήλωση προς τιμήν του Μιχαήλ του Γενναίου ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πρίγκιπα στην πύλη του Μοναστηριού. Η Ιερά Μονή “Mιχάι Βόντα” είναι αφιερωμένη στους Αγίου Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και χτίστηκε το 2002, ένα χρόνο μετά τη συμπλήρωση των 400 χρόνων από τη δολοφονία του Μιχαήλ του Γενναίου, καθώς ο τότε Μητροπολίτης σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει μόνο ένα μνημείο εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Άγιος της Ρουμανίας αλλά ένα μοναστήρι.

Το σημείο της δολοφονίας είχε έναν ξύλινο Σταυρό που είχε τοποθετηθεί το 1923 από τον Σύλλογο Ορθοδόξων Γυναικών ενώ το 1977 ανεγέρθηκε ένα μνημείο ενώ από το 1989 κάθε χρόνο τελείται Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο στις 19 Αυγούστου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων