22/08/2021 22/08/2021 Τους Αγίους 38 Μάρτυρες της Φιλιππούπολης τίμησαν στη Βουλγαρία. Με την άδεια του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πλόβδιδ κ. Νικολάου της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην αρχαία πόλη της Φιλιππούπολης. Μαζί με το Θεοφιλέστατο συλλειτούργησαν οι εφημέριοι του Ναού και ο...
22 Αυγούστου, 2021 - 10:01

Εορτάστηκαν οι Άγιοι 38 Μάρτυρες της Φιλιππούπολης

Διαδώστε:
Εορτάστηκαν οι Άγιοι 38 Μάρτυρες της Φιλιππούπολης

Τους Αγίους 38 Μάρτυρες της Φιλιππούπολης τίμησαν στη Βουλγαρία. Με την άδεια του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πλόβδιδ κ. Νικολάου της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην αρχαία πόλη της Φιλιππούπολης.

Μαζί με το Θεοφιλέστατο συλλειτούργησαν οι εφημέριοι του Ναού και ο διάκονος π. Πέτρος.

Οι Άγιοι 38 Μάρτυρες μαρτύρησαν στην ανατολική πύλη της αρχαίας πόλης, στα μπουντρούμια που υπήρχαν κοντά στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετά το διάταγμα των Μεδιολάνων το 313 μ.Χ. χτίστηκε ο πρώτος ναός στην τοποθεσία που μαρτύρησαν οι Άγιοι το 304 μ.Χ. καθώς το διάταγμα έδινε το δικαίωμα στους Χριστιανούς να ομολογούν την πίστη τους ελεύθερα χωρίς τον φόβο των διώξεων.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Αρσένιος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μίλησε για τους Άγιους 38 Μάρτυρες της Φιλιππούπολης στους πιστούς.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων