06/03/2019 06/03/2019 “Οι Χριστιανοί ήταν μεγάλη δύναμη που βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοβιετική Ένωση να ξεπεράσουν την πολιτική ένταση του 20ού αιώνα”, δήλωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάσμκ κ. Ιλαρίων. “Κατά τον 20ο αιώνα, ο αγώνας των πυρηνικών εξοπλισμών,  ήταν μια παγκόσμια απειλή για όλο τον πλανήτη. Είναι σημαντικό...
06 Μαρτίου, 2019 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2019 - 11:18

Ο ρόλος της Ορθοδοξίας για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου

Διαδώστε:
Ο ρόλος της Ορθοδοξίας για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου

“Οι Χριστιανοί ήταν μεγάλη δύναμη που βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοβιετική Ένωση να ξεπεράσουν την πολιτική ένταση του 20ού αιώνα”, δήλωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάσμκ κ. Ιλαρίων.

“Κατά τον 20ο αιώνα, ο αγώνας των πυρηνικών εξοπλισμών,  ήταν μια παγκόσμια απειλή για όλο τον πλανήτη. Είναι σημαντικό να πούμε ότι μέσα σε αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ, οι Χριστιανοί έχτισαν γέφυρες και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών », υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αυτή τη διαδικασία ήταν καταλυτικός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων