14/09/2021 15/09/2021 Μέσα σε κλίμα κατανύξεως, εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Θεσσαλονίκη, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια Ιερά Αγρυπνία. Ανήμερα το πρωί της εορτής, της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:58
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 1:10

Θεσσαλονίκη: Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ι.N. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ι.N. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως, εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Θεσσαλονίκη, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα το πρωί της εορτής, της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα η ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό και η λιτάνευση του πέριξ του ιερού ναού.

Οι πατέρες του Ι.Ν. ευχήθηκαν ιδιαιτέρως για τους ασθενούντας αδελφούς και τονίστηκε ότι ο Τίμιος Σταύρος είναι το καύχημα μας και η δόξα μας επειδή αποτελεί το σύμβολο της δόξας και της νίκης πάνω στο οποίο ο Κύριος Ιησούς Χριστός υπέγραψε με το αίμα Του την ελευθερία του ανθρώπινου γένους από τα δεσμά της αμαρτίας και του θανάτου.

Ρεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” / ope.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων