12/10/2021 12/10/2021 Στο θεολογικό νόημα της Ορθόδοξης πίστης και το πως αυτή βιώνεται πραγματικά αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στη χειροτονία του Επισκόπου Χουμ κ. Ιωάννη την περασμένη Κυριακή ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Όπως σημείωσε ο Μακαριώτατος “δεν υπάρχει θεολογία χωρίς την αληθινή και βαθιά ευαγγελική πίστη, και δεν υπάρχει ορθόδοξη θεολογία χωρίς την ορθόδοξη πίστη”...
12 Οκτωβρίου, 2021 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2021 - 9:47

Σερβίας: Η θεολογία είναι εμπειρική έκφραση της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Σερβίας: Η θεολογία είναι εμπειρική έκφραση της Εκκλησίας

Στο θεολογικό νόημα της Ορθόδοξης πίστης και το πως αυτή βιώνεται πραγματικά αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στη χειροτονία του Επισκόπου Χουμ κ. Ιωάννη την περασμένη Κυριακή ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Όπως σημείωσε ο Μακαριώτατος “δεν υπάρχει θεολογία χωρίς την αληθινή και βαθιά ευαγγελική πίστη, και δεν υπάρχει ορθόδοξη θεολογία χωρίς την ορθόδοξη πίστη” και πρόσθεσε ότι η θεολογία είναι μία επιστήμη η οποία γυμνάζει τον νου. “Η θεολογία δεν είναι μια συνηθισμένη επιστήμη αυτού του κόσμου, δεν είναι μια έκφραση γνώσης για τον Θεό. Η θεολογία είναι μια έκφραση της εμπειρίας της Εκκλησίας, από την Αποστολική περίοδο φτάνοντας μέχρι σήμερα”, ανέφερε.

“Η προϋπόθεση για τη γνώση της πραγματικής γνώσης του Θεού είναι η πίστη και η αυθεντική ευαγγελική ζωή του Χριστού. Η πίστη και η ευαγγελική ζωή γεννούν τη θεολογία”, υπογράμμισε σε άλλο σημείο και κάλεσε κλήρο και λαό να μην απομακρύνονται από τον δρόμο του Χριστού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων