12/10/2021 12/10/2021 Η λιτάνευση των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Νέου από τη Σουτσεάβα συνεχίζεται στην Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου. Το προσκύνημα ξεκίνησε την Κυριακή στους δρόμους της Σουτσεάβα, συνεχίστηκε τη Δευτέρα σε διάφορους μοναστικούς οικισμούς και θα ολοκληρωθεί σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, αφού τα ιερά λείψανα μεταφερθούν σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιφέρεια. Η εικόνα και...
12 Οκτωβρίου, 2021 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2021 - 17:31

Στους δρόμους της Σουτσεάβα το λείψανο του Αγίου Ιωάννη

Διαδώστε:
Στους δρόμους της Σουτσεάβα το λείψανο του Αγίου Ιωάννη

Η λιτάνευση των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Νέου από τη Σουτσεάβα συνεχίζεται στην Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου. Το προσκύνημα ξεκίνησε την Κυριακή στους δρόμους της Σουτσεάβα, συνεχίστηκε τη Δευτέρα σε διάφορους μοναστικούς οικισμούς και θα ολοκληρωθεί σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, αφού τα ιερά λείψανα μεταφερθούν σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιφέρεια.

Η εικόνα και τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη έχουν φτάσει σε μοναστήρια, αλλά και σε ιατρικά κέντρα, “μέρη όπου βρίσκουν ανακούφιση όσοι πονάνε και ταλαιπωρούνται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”, ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή.

«Σε ένδειξη αγάπης για τον πολιούχο μας, οι μοναχοί και οι μοναχές των μοναστηριών, το ιατρικό προσωπικό και οι πιστοί βγήκαν να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα, κρατώντας εικόνες, αναμμένα κεριά και λουλούδια στα χέρια τους, κάνοντας το σημάδι του Τιμίου Σταυρού και αναπέμποντας προσευχές», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων