30/10/2021 30/10/2021 Η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των πρωτεργατών, δωρητών, ευεργετών και ενισχυτών της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, των κατά καιρούς αποβιωσάντων κατοίκων του Ροδοχωρίου Νάουσας και όλων των συγγενών και προσφιλών προσώπων των μελών του ομώνυμου με τη Μονή Σωματείου, θα τελεστούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021. ...
30 Οκτωβρίου, 2021 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2021 - 12:03

Πάνδημο μνημόσυνο στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα

Διαδώστε:
Πάνδημο μνημόσυνο στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα

Η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των πρωτεργατών, δωρητών, ευεργετών και ενισχυτών της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, των κατά καιρούς αποβιωσάντων κατοίκων του Ροδοχωρίου Νάουσας και όλων των συγγενών και προσφιλών προσώπων των μελών του ομώνυμου με τη Μονή Σωματείου, θα τελεστούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021. 

Όπως είναι γνωστό, την ημέρα αυτή, η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Η γιορτή αυτή εορταζόταν ιδιαιτέρως στον αλησμόνητο Πόντο με μεγάλη ευλάβεια και πανηγυρικές εκδηλώσεις. Μάλιστα δε από τη γιορτή αυτή ο μήνας Νοέμβριος ονομάζεται από τους Πόντιους “Αεργίτες”.

Με την ευκαιρία της γιορτής αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε και καθιέρωσε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να τελείται κάθε χρόνο Πάνδημο Ιερό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων εντός, ενώ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Επιτρέπεται η παρουσία προσκυνητών στους εξωτερικούς χώρους του ναού, τηρώντας τα σχετικά μέτρα (διπλή μάσκα, αποστάσεις, αντισηψία).

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 25 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η πλήρης αντικατάσταση των φθαρμένων μαρμάρων στις πλαϊνές εισόδους του Ιερού Ναού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον μεγάλο χορηγό, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος και ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε φροντίσει για την αντικατάσταση και της κεντρικής κλίμακας. Εύχονται ο Άγιος Γεώργιος να μεσιτεύει στον Κύριο και να χαρίζει υγεία και μακροημέρευση στον ίδιο και την οικογένεια του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων