02/11/2021 02/11/2021 Περικαλής Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου Αλεξίου ανεγείρεται στην περιοχή της Φιλοθέης Πατρών και θα αποτελέσει τον Ναό της νέας ενορίας της περιοχής. Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και οι εργασίες προχωρούν με τις φιλόθεες και φιλάγιες προσπάθειες των ανθρώπων που τέθηκαν επικεφαλής αυτής της προσπάθειας και όλων...
02 Νοεμβρίου, 2021 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2021 - 10:41

Ανέγερση Ιερού Ναού του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα

Διαδώστε:
Ανέγερση Ιερού Ναού του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα

Περικαλής Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου Αλεξίου ανεγείρεται στην περιοχή της Φιλοθέης Πατρών και θα αποτελέσει τον Ναό της νέας ενορίας της περιοχής.

Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και οι εργασίες προχωρούν με τις φιλόθεες και φιλάγιες προσπάθειες των ανθρώπων που τέθηκαν επικεφαλής αυτής της προσπάθειας και όλων των κατοίκων της περιοχής.

Ο κάτω ναός αποπερατώθηκε (χρησιμοποιείται έως ότου προχωρήσει η ανέγερση του άνω Ναού) και εξυπηρετεί τις λατρευτικές και πνευματικές ανάγκες των πολλών και ευσεβών κατοίκων της περιοχής.

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, λειτούργησε στον ανεγειρόμενο Ναό και κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή περί του πλουσίου και του Λαζάρου.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής ανεγέρσεως κ. Απόστολο Παπαδόπουλο, ως και τον ορισθέντα υπεύθυνο Ιερέα, συντονιστή της όλης εργασίας π. Παναγιώτη Θωμά, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης Πατρών, τους καθ’ οιονδήποτε τρόπον ενισχύοντας την προσπάθεια ανεγέρσεως του Ναού και όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, οι οποίοι συντάσσονται σε αυτό το έργο για τη δόξα του Θεού, την τιμή προς τον Άγιο Αλέξιο και την σωτηρία των ανθρώπων.

Τελέσθηκε επίσης το μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Μοσχονά, ο οποίος με όλη του την καρδιά συμμετείχε και βοήθησε στην ανέγερση του Ναού.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε δύναμη και υγεία για την συνέχιση των εργασιών και συντόμως με την χάρη του Θεού, να τελεστούν τα εγκαίνιά του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων