17/12/2021 27/12/2021 Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας η οποία, μεταξύ άλλων, προέβη στην εκλογή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νέστορα σε Επίσκοπο Δέβας και Χουνεντοάρας. Ο Θεοφιλέστατος ο οποίος είχε χειροτονηθεί Επίσκοπος τον περασμένο Μάρτιο ήταν ο πρώτος εφημέριος Επίσκοπος στην ιστορία της Επισκοπής Ντέβα και Χουνεντοάρας,...
17 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2021 - 12:21

Εξελέγη νέος Επίσκοπος Δέβας και Χουνεντοάρας

Διαδώστε:
Εξελέγη νέος Επίσκοπος Δέβας και Χουνεντοάρας

Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας η οποία, μεταξύ άλλων, προέβη στην εκλογή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νέστορα σε Επίσκοπο Δέβας και Χουνεντοάρας.

Ο Θεοφιλέστατος ο οποίος είχε χειροτονηθεί Επίσκοπος τον περασμένο Μάρτιο ήταν ο πρώτος εφημέριος Επίσκοπος στην ιστορία της Επισκοπής Ντέβα και Χουνεντοάρας, της νεότερης Επισκοπής στη Ρουμανία και διαδέχεται τον μακαριστό κυρό Γουρία ο οποίος εκοιμήθη τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ρουμανίας η ενθρόνιση Επισκόπου κ. Νέστωρος θα γίνει στις 26 Δεκεμβρίου 2021.

Στις άλλες αξιοσημείωτες αποφάσεις που έλαβε η Ιερά Σύνοδος συμπεριλαμβάνονται η καθιέρωση του έτους 2023 ως έτους αφιερωμένου στην Τρίτη Ηλικία, η αναγραφή στο Ημερολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας του Αγίου Διαδόχου Επισκόπου Φωτικής καθώς και η έγκριση του καταστατικού της Οργάνωσης για την πρόληψη κατά την εμπορίας ανθρώπων.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας εκτίμησε την κοινωνικοφιλανθρωπική δράση Επισκοπών, Ενοριών, Μοναστηριών και κοινωνικών κέντρων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων