20/12/2021 20/12/2021 Στην καλή σχέση που διατηρεί το Πατριαρχείο Μόσχας με τον Δήμο του Μπάρι στην Ιταλία αναφέρθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν ο στην έδρα του Δήμου ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων και ο Δήμαρχος κ. Αντόνιο Ντέκαρο. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Γραφείο του Δημάρχου του Μπάρι ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού...
20 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2021 - 15:47

Ο Άγιος Νικόλαος συνδέει Μπάρι και Μόσχα

Διαδώστε:
Ο Άγιος Νικόλαος συνδέει Μπάρι και Μόσχα

Στην καλή σχέση που διατηρεί το Πατριαρχείο Μόσχας με τον Δήμο του Μπάρι στην Ιταλία αναφέρθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν ο στην έδρα του Δήμου ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων και ο Δήμαρχος κ. Αντόνιο Ντέκαρο.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Γραφείο του Δημάρχου του Μπάρι ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού (με το παλαιό εορτολόγιο 19 Δεκεμβρίου).

Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων μετέφερε στον κ. Δήμαρχο τις ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο του κ. Ντέκαρο στην οργάνωση της μεταφοράς στη Ρωσία ενός τεμαχίου των λειψάνων του Αγίου Νικολάου το 2017 . Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, επίσης, ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί παραδοσιακά άμεσες επαφές με το δημαρχείο της πόλης, κάτι που έχει μεγάλη σημασία σε σχέση με την ανάπτυξη του ορθόδοξου προσκυνήματος.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος του Μπάρι μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από την επίσκεψή του στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στη Μόσχα.

Ακόμη οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Ντέκαρο δώρισε στον Μητροπολίτη αντίγραφο καντηλίου που καίει στα λείψανα του Αγίου Νικολάου.

Φωτογραφίες από τη μεταφορά των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου στη Μόσχα το 2017:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων