02/01/2022 02/01/2022 Με την διαπίστωση ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσευχή του Ορθοδόξου Χριστιανού στη ζωή του τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία για το νέο έτος στον Καθεδρικό ναό του Βουκουρεστίου προεξάρχοτνος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ οποίος κήρυξε στο τέλος την έναρξη του αφιερωματικού έτους 2022. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το έτος...
02 Ιανουαρίου, 2022 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2022 - 10:43

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αφιερωμένο στην προσευχή το 2022

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αφιερωμένο στην προσευχή το 2022

Με την διαπίστωση ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσευχή του Ορθοδόξου Χριστιανού στη ζωή του τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία για το νέο έτος στον Καθεδρικό ναό του Βουκουρεστίου προεξάρχοτνος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ οποίος κήρυξε στο τέλος την έναρξη του αφιερωματικού έτους 2022.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το έτος αφιερώνεται σε σημαντικούς σταθμούς και πρόσωπα που συνδέονται με τη Ρουμανία. Το 2022 είναι, στο Πατριαρχείο Ρουμανία «Το έτος τιμής της προσευχής στη ζωή της Εκκλησίας και του Χριστιανού» και «Το αναμνηστικό έτος των Ησυχαστών Αγίων Συμεών του Νέου Θεολόγου, Γρηγορίου Παλαμά και Παϊσίου του Νεάμτ».

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου, ανέγνωσε την Πράξη της Διακήρυξης για το αφιερωματικό έτος. Το έγγραφο πιστοποιεί ότι η Σύνοδος ενέκρινε τόσο αυτή τη διακήρυξη όσο και ένα πρόγραμμα πλαίσιο για θεολογικές-εκπαιδευτικές, πολιτιστικές δραστηριότητες στο Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Μετά την ανάγνωση της πράξης, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ έλαβε τον λόγο και εξήγησε την επιλογή αυτών των θεμάτων και τη σημασία τους. «Η προσευχή είναι το θεμέλιο της ζωής και της πνευματικής ανάπτυξης του ανθρώπου. Είναι σωτήρια και αγιαστική γιατί μας γεμίζει με την παρουσία της αγάπης του Παντοδύναμου Θεού», τόνισε.

Η τελετή για την καθιέρωση του αφιερωματικού έτους 2022 ολοκληρώθηκε με την επίδοση των δύο εικόνων: της Παναγίας Πλατυτέρας και της εικόνας των Ησυχαστών Αγίων Συμεών του Νέου Θεολόγου, Γρηγορίου Παλαμά και Παϊσίου από το Neamt.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων