11/01/2022 11/01/2022 Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.08 στην Κύπρο με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο, 50km δυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25km. Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης με επίσημη ανακοίνωσή του αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθος της δόνησης που στην αρχή είχε ανακοινωθεί στα 6,5 Ρίχτερ. Η δόνηση σημειώθηκε στις...
11 Ιανουαρίου, 2022 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2022 - 8:19

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κύπρο

Διαδώστε:
Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κύπρο

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.08 στην Κύπρο με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο, 50km δυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25km.

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης με επίσημη ανακοίνωσή του αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθος της δόνησης που στην αρχή είχε ανακοινωθεί στα 6,5 Ρίχτερ.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 03:07, σε βάθος 19,6 χιλιομέτρων, 112 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Λεμεσού, σύμφωνα με το EMSC.

Πάντως, κατά την προκαταρκτική εκτίμηση του USGS, η πιθανότητα ο σεισμός να προκαλέσει θύματα ή ζημιές θεωρείται μικρή.

Καθυσυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας “Ευτυχώς το επίκεντρο είναι σε υποθαλάσσια περιοχή. Είναι αρκετά μακριά από το νησί σε μια περιοχή που έχει δώσει ιστορικά μεγάλους σεισμούς, ακόμα και τσουνάμι, είπε. Το μεγάλο εστιακό βάθος δείχνει ότι μάλλον δεν περιμένουμε έντονη μετασεισμική ακολουθία”, είπε στην εκπομπή Από τις 6.

Η Κύπρος βρίσκεται σε περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα, όπου συναντιέται η ευρασιατική τεκτονική πλάκα με την αφρικανική.

Την 9η Οκτωβρίου 1996, σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους και είχε προκαλέσει ζημιές σε σπίτια στην Πάφο και στη Λεμεσό.

Τη 10η Σεπτεμβρίου 1953, σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε 40 ανθρώπους και είχε καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια, κυρίως στην περιοχή της πόλης της Πάφου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων