31/03/2019 31/03/2019 Από την Πέμπτης 28 Μαρτίου 2019  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη Βόρειο Εύβοια, την δεύτερη για την φετινή περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η αρχή έγινε από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων, όπου το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου...
31 Μαρτίου, 2019 - 8:04

Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Ηλίων

Διαδώστε:
Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Ηλίων

Από την Πέμπτης 28 Μαρτίου 2019  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη Βόρειο Εύβοια, την δεύτερη για την φετινή περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η αρχή έγινε από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων, όπου το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2019, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Προηγιασμένη θεία λειτουργία με συμπαραστάτες στο ιερό θυσιαστήριο τους προαναφερθέντες συνοδούς του κληρικούς και τους Ιερείς Δημήτριο Παπασταμάτη, Χρήστο Νγκέλα, Ευστάθιο Αναγνώστου και την παρουσία του Οικον. Ιωάννου Σούρα. Το αναλόγιο διακόνησε, με ιδιαίτερη κατάνυξη, ο Ηγουμένη γερόντισσα Χρυσοστόμη και οι περί αυτήν Μοναχές της αδελφότητας.

Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν την απόλυση,  κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην υπακοή και αναπτύσσοντας επ’ αυτού την φράση «οδήγησον ημάς (Κύριε) επί λιμένα θελήματός σου» από την δεύτερη ευχή του Εσπερινού.

Αμέσως μετά τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για την μακαριστή γερόντισσα Πελαγία (Σουλιάδου). Αργότερα παρετέθη μοναστηριακό κέρασμα, όπου Μοναχές και προσκυνητές είχαν επικοινωνία με τον Ποιμενάρχη τους και εν συνεχεία τράπεζα, όπου ο Σεβασμιώτατος συζήτησε επί μακρόν με την αδελφότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων