31/03/2019 31/03/2019 Περιέχει τις ακολουθίες του Εσπερινού, Μεσονυκτικού και του Όρθρου των οκτώ ήχων, αναστάσιμες τις Κυριακές, νεκρώσιμες τα Σάββατα, εορταστικές τις καθημερινές. Την Δευτέρα αναφέρεται στους Αγγέλους, την Τρίτη στον Τίμιο Πρόδρομο, την Τετάρτη στην Υπεραγία Θεοτόκο και τον Τίμιο Σταυρό, την Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο και την Παρασκευή ξανά στην Υπεραγία Θεοτόκο και τον Τίμιο...
31 Μαρτίου, 2019 - 19:13
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2019 - 19:14

Τι είναι η Παρακλητική ή Οκτάηχος

Διαδώστε:
Τι είναι η Παρακλητική ή Οκτάηχος

Περιέχει τις ακολουθίες του Εσπερινού, Μεσονυκτικού και του Όρθρου των οκτώ ήχων, αναστάσιμες τις Κυριακές, νεκρώσιμες τα Σάββατα, εορταστικές τις καθημερινές. Την Δευτέρα αναφέρεται στους Αγγέλους, την Τρίτη στον Τίμιο Πρόδρομο, την Τετάρτη στην Υπεραγία Θεοτόκο και τον Τίμιο Σταυρό, την Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο και την Παρασκευή ξανά στην Υπεραγία Θεοτόκο και τον Τίμιο Σταυρό. Οι ήχοι είναι οκτώ ( Α’-Β’-Γ’-Δ’ και πλ.Α’-πλ.Β’-Βαρύς-πλ.Δ΄) και εναλλάσονται κατά σειρά όλο το έτος, κάθε Σάββατο.

 

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Ορθόδοξη Λειτουργική

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων