01/02/2022 01/02/2022 Στο συμπέρασμα ότι το κράτος της Σερβίας θα πρέπει να συνεργαστεί τόσο με την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και με την Εκκλησία προκειμένου να επιλυθούν χρόνιες παθογένειες που ταλαιπωρούν την παιδεία στη χώρα κατέληξαν ο Επίσκοπος Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος και Διευθυντές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής. Αφορμή της επίσκεψης των εκπαιδευτικών στάθηκε η ονομαστική...
01 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:44

Συνεργασία εκκλησίας και εκπαίδευσης στη Σερβία

Διαδώστε:
Συνεργασία εκκλησίας και εκπαίδευσης στη Σερβία

Στο συμπέρασμα ότι το κράτος της Σερβίας θα πρέπει να συνεργαστεί τόσο με την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και με την Εκκλησία προκειμένου να επιλυθούν χρόνιες παθογένειες που ταλαιπωρούν την παιδεία στη χώρα κατέληξαν ο Επίσκοπος Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος και Διευθυντές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Αφορμή της επίσκεψης των εκπαιδευτικών στάθηκε η ονομαστική εορτή του Πανιερωτάτου (του Αγίου Αθανασίου χθες με το παλαιό εορτολόγιο). Στη συνέχεια οι δυο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα παιδείας με τον εορτάζοντα Επίσκοπο να τονίζει τη σπουδαιότητα του μαθήματος των θρησκευτικών ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς για το γεγονός ότι το μάθημα διδάσκεται στα σχολεία που διευθύνουν.

“Η ηγεσία της Σερβίας το αναγνώρισε καλά, γι’ αυτό ενθάρρυνε την εισαγωγή της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό σύστημα, γιατί η απουσία της παράδοσής μας, της παράδοσης του Αγίου Σάββα, ήταν πολύ αισθητή. Για πολύ καιρό η ψυχή του λαού ήταν υποσιτισμένη ακριβώς από εκείνη την απουσία της παράδοσης του Αγίου Σάββα”, υπογράμμισε ο Επίκσοπος Μιλεσέβου.

Από την πλευρά τους οι διευθυντές παρουσίασαν στον Επίσκοπο πλήθος εμπειριών, αλλά και ελλείψεων και προβλημάτων που συναντούν στα σχολεία τους κατά τη διδασκαλία.

Το κοινό συμπέρασμα ήταν ότι το κράτος της Σερβίας θα πρέπει να βοηθήσει σε όλα όσα απαιτούνται για τη διόρθωση των προβλημάτων και ότι είναι απαραίτητο η Εκκλησία και η εκπαίδευση να συνεργαστούν για να κινητοποιήσουν τους υπάρχοντες κρατικούς πόρους για την επίλυση του προβλήματος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων