01/02/2022 02/02/2022 Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022, στον Καθεδρικό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι του Καΐρου, θα τελεστεί η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Χαρίτωνα από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο. Μετά την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο...
01 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 23:22

Αύριο η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κανάγκας

Διαδώστε:
Αύριο η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κανάγκας

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022, στον Καθεδρικό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι του Καΐρου, θα τελεστεί η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Χαρίτωνα από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο.

Μετά την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στις 12 Ιανουαρίου του 2022, ο κ. Χαρίτων είναι ο πρώτος Κονγκολέζος σε αυτό το αξίωμα στον κόσμο! Μέχρι την ανύψωσή του σε Μητροπολίτη, ο π. Χαρίτων ήταν Πατριαρχικός Επίτροπος της Νέας Επισκοπής Γκόμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων