02/02/2022 02/02/2022 Στην Ίμβρο βρίσκεται από την Κυριακή ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος τον Απόδημο Ελληνισμό και τα εκκλησιαστικά θέματα, Ανδρέας Κατσανιώτης, βλέποντας από κοντά την καθημερινότητα των Ελλήνων στο μαρτυρικό νησί. Χθες μάλιστα παραβρέθηκε στα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Τρύφωνα στο Σχοινούδι. “Τα πρώτα εγκαίνια Ορθόδοξης Εκκλησίας σε τουρκικό έδαφος μετά από 100 χρόνια”, όπως έγραψε...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 11:52

Αισιοδοξία για τα Ομογενειακά Σχολεία

Διαδώστε:
Αισιοδοξία για τα Ομογενειακά Σχολεία

Στην Ίμβρο βρίσκεται από την Κυριακή ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος τον Απόδημο Ελληνισμό και τα εκκλησιαστικά θέματα, Ανδρέας Κατσανιώτης, βλέποντας από κοντά την καθημερινότητα των Ελλήνων στο μαρτυρικό νησί.

Χθες μάλιστα παραβρέθηκε στα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Τρύφωνα στο Σχοινούδι. “Τα πρώτα εγκαίνια Ορθόδοξης Εκκλησίας σε τουρκικό έδαφος μετά από 100 χρόνια”, όπως έγραψε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα σχολεία στα Αγρίδια και στους Αγίους Θεοδώρους. Η επαναλειτουργία σχολείων όλων των βαθμίδων στο νησί και η σταδιακή επανάκαμψη Ιμβρίων στην πατρώα Γη μας γεμίζει με αισιοδοξία. Θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε για τη στελέχωση των Ομογενειακών Σχολείων αλλά και να υπενθυμίζουμε διαρκώς στην Τουρκία τις επίσημες δεσμεύσεις της. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή της Συνθήκης Λωζάννης και βρισκόμαστε δίπλα σε δασκάλους & μαθητές”, ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων