06/02/2022 06/02/2022 Στην Ελληνική Παροικία του Καΐρου βρέθηκε για το 2ο επεισόδιό της η νέα εκπομπή για την ομογένεια και το εξωτερικό «Ε Ρε Κόσμε» του «Open» και ο Χρήστος Ανθόπουλος. Όπως ήταν φυσικό, ο παρουσιαστής της εκπομπής μίλησε και με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο οποίος του παρουσίασε την Ιεραποστολική...
06 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2022 - 12:08

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μιλά για την Ελληνική Παροικία του Καΐρου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μιλά για την Ελληνική Παροικία του Καΐρου

Στην Ελληνική Παροικία του Καΐρου βρέθηκε για το 2ο επεισόδιό της η νέα εκπομπή για την ομογένεια και το εξωτερικό «Ε Ρε Κόσμε» του «Open» και ο Χρήστος Ανθόπουλος. Όπως ήταν φυσικό, ο παρουσιαστής της εκπομπής μίλησε και με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο οποίος του παρουσίασε την Ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου στην Αφρική, αναφέρθηκε στην Ελληνική Παροικία του Καΐρου, αλλά και στη σπουδαιότητα του Κοινοτικού Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που, όπως είπε, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς, αλλά και ως συνδετικός ιστός της Ελληνικής Καϊρινής Παροικίας.

Μάλιστα, στον Χρήστο Ανθόπουλο ακολούθως μίλησε και η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ., Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η οποία αναφέρθηκε στους Ιερούς Ναούς της Κοινότητας Καΐρου, αλλά και στις εκκλησίες των άλλων συγχωνευθεισών Ελληνικών Κοινοτήτων, μιλώντας για τις συνεχείς προσπάθειες της Διαχειριστικής Επιτροπής να τους κρατήσει στο καλύτερο δυνατό σημείο, με συνεχείς συντηρήσεις και καθημερινές φροντίδες.

Παράλληλα, η κυρία Σκουφαρίδου μίλησε και για τη δική της παρουσία, προσωπική και οικογενειακή, στην Αίγυπτο, ώστε να μεταφέρει στο κοινό της μητέρας πατρίδας την εμπειρία αλλά και το προσωπικό βίωμα του Αιγυπτιώτη Έλληνα.

Άλλοι σταθμοί της εκπομπής ήταν ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος του Καΐρου, ως το Σωματείο της Ελληνικής Παροικίας, η Αγορά του Ελ Χαλίλι, το διάσημο παζάρι του Καΐρου, τα πολύβουα καφέ και εστιατόρια της περιοχής.

Με πληροφορίες από Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων