02/04/2019 02/04/2019 Ξυλόγλυπτες εικόνες προσφέρει η ρωσική εκκλησία σε ναούς και μοναστήρια της Συρίας που καταστράφηκαν από τον πόλεμο. Ο Αρχιεπίσκοπος Πιατιγκόρσκ και Τσερκέσκ Θεοφύλακτος, της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Βόρειο Καύκασο , Ιερείς και τοπικοί παράγοντες του Βορείου Καυκάσου, επισκέφθηκαν την Συρία, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κυρίλλου. Όπως αναφέρεται...
02 Απριλίου, 2019 - 13:39

Ξυλόγλυπτες εικόνες από την Ρωσία στις εκκλησιές της Συρίας

Διαδώστε:
Ξυλόγλυπτες εικόνες από την Ρωσία στις εκκλησιές της Συρίας

Ξυλόγλυπτες εικόνες προσφέρει η ρωσική εκκλησία σε ναούς και μοναστήρια της Συρίας που καταστράφηκαν από τον πόλεμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Πιατιγκόρσκ και Τσερκέσκ Θεοφύλακτος, της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Βόρειο Καύκασο , Ιερείς και τοπικοί παράγοντες του Βορείου Καυκάσου, επισκέφθηκαν την Συρία, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κυρίλλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, η πολυμελής ρωσική αντιπροσωπεία κόμισε στην Συρία περισσότερες από είκοσι ξυλόγλυπτες εικόνες. Μεταξύ αυτών και η εικόνα της Αγίας Ματρώνας της Μόσχας, “προκειμένου” που δόθηκε στην αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δαμασκό, προκειμένου να “υποστηρίξει τους Ρώσους που ζουν στη Συρία και να τους υπενθυμίσει την πατρίδα τους”.

Η ρωσική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή και από τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, στον οποίον χάρισαν την ξυλόγλυπτη εικόνα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, τονίζοντας ότι ο Άγιος Σέργιος είναι γνωστός τόσο στη Ρωσία όσο και στη Συρία. “Ελπίζουμε ότι αυτή η εικόνα θα μαρτυρεί πάντα την ενότητά μας και την κοινή πίστη μας, η οποία δίνει δύναμη να βοηθήσει ο ένας τον άλλο”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Θεοφύλακτος.

Η ρωσική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε χριστιανικά μνημεία στις συριακές πόλεις Μααλούλα και Σεντνάγια. Στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας, οι φιλοξενούμενοι από τη Ρωσία προσέφεραν την εικόνα της Αγίας Ξένιας της Πετρούπολης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων