11/02/2022 11/02/2022 Στις 16:05 Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Βλασίου, Επισκόπου Σεβαστείας και της Αγίας Θεοδώρας της Βασίλισσας και στο πρόγραμμά μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Καββαδία για τη προσφορά της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας στην Εκκλησία και το μοναχισμό και την τιμή της στη νήσο Κέρκυρα. Στις 17:20...
11 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 12:40

Pemptousia TV: Σήμερα σας προτείνουμε να δείτε

Διαδώστε:
Pemptousia TV: Σήμερα σας προτείνουμε να δείτε

Στις 16:05

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Βλασίου, Επισκόπου Σεβαστείας και της Αγίας Θεοδώρας της Βασίλισσας και στο πρόγραμμά μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Καββαδία για τη προσφορά της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας στην Εκκλησία και το μοναχισμό και την τιμή της στη νήσο Κέρκυρα.

Στις 17:20

Μη χάσετε επίσης στην εκπομπή Μοναστήρια της Ορθοδοξίας ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, Αγ. Βλασίου, Αγ. Θεοδώρας στην Κέρκυρα.

Η επτανησιακού χαρακτήρα τρίκλιτη βασιλική χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα εκεί που βρισκόταν παλαιότερος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Βλάσιο. Στο ναό φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας, η οποία μεταφέρθηκε μετά την καταστροφή ενός παλαιότερου ναού που βρισκόταν στο Νέο Φρούριο της Κέρκυρας, από τους Άγγλους. Στην εκκλησία φυλάσσεται σε ασημένια λάρνακα το σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων