15/02/2022 15/02/2022 «Ό,τι υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο, μόνο αν χρησιμοποιηθεί για τη δόξα του Θεού, αποκτά διαρκή αξία», τόνισε από την Ιερά Μονή Μιχόλσκα Πρέβλακα στο Μπέριμ, η οποία βρίσκεται κοντά στην Ποντγκόριτσα, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε επί τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα (με...
15 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2022 - 9:36

Μαυροβουνίου: “Το καρποφόρο κλήμα είναι οι χριστιανοί”

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου: “Το καρποφόρο κλήμα είναι οι χριστιανοί”

«Ό,τι υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο, μόνο αν χρησιμοποιηθεί για τη δόξα του Θεού, αποκτά διαρκή αξία», τόνισε από την Ιερά Μονή Μιχόλσκα Πρέβλακα στο Μπέριμ, η οποία βρίσκεται κοντά στην Ποντγκόριτσα, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε επί τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα (με το παλαιό εορτολόγιο) ενώ στη συνέχεια ευλόγησε τον αμπελώνα της Μονής.

Κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αγίου Τρύφωνα υπογραμμίζοντας ότι όλη η ζωή του Αγίου υπήρξε διαρκής μαρτυρία του Χριστού. “Για αυτό και εμείς από τη στιγμή που είμαστε δεμένοι με τον Χριστό δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τίποτα”, επεσήμανε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ιδιαίτερη ευλογία που έχει η Μητρόπολη Μαυροβουνίου  καθώς ιερά λείψανά του Αγίου βρίσκονται στον Καθεδρικό Ναό του Κότορ. «Ο Άγιος Τρύφωνας είναι ο προστάτης των αμπελουργών. Εδώ είμαστε στον αμπελώνα, πρώτα από όλα τον αμπελώνα του Κυρίου, όπου ο πιστός λαός του Θεού, που είναι το καρποφόρο κλήμα, βγάζει γλυκό καρπό, που είναι οι χριστιανοί. ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων