18/02/2022 18/02/2022 “18 Φεβρουαρίου 1952: Η Ελλάς Πανηγυρικώς Δεκτή εις το NATO”, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε μήνυμά του στο twitter για τα 70 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. “70 χρόνια μετά, μαζί και ισχυρότεροι, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κοινή μας άμυνα απέναντι στις νέες προκλήσεις, να αναπτύσσουμε και να συμβάλουμε...
18 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2022 - 12:02

Σαν σήμερα το 1952: “Η Ελλάς Πανηγυρικώς Δεκτή εις το NATO”

Διαδώστε:
Σαν σήμερα το 1952: “Η Ελλάς Πανηγυρικώς Δεκτή εις το NATO”

“18 Φεβρουαρίου 1952: Η Ελλάς Πανηγυρικώς Δεκτή εις το NATO”, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε μήνυμά του στο twitter για τα 70 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

“70 χρόνια μετά, μαζί και ισχυρότεροι, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κοινή μας άμυνα απέναντι στις νέες προκλήσεις, να αναπτύσσουμε και να συμβάλουμε στις κοινές προσπάθειες για την προώθηση της ασφάλειας των χωρών-μελών”, πρόσθεσε.

Η Ελλάδα εισήλθε στη Βορειοατλαντική Συμμαχία με το δεύτερο κύμα διεύρυνσης το 1952, επί κυβερνήσεως Νικόλαου Πλαστήρα. Η χώρα μας διένυε το τρίτο μετεμφυλιακό έτος, ενώ ο κόσμος βίωνε τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

Η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952, με μόνες αρνητικές ψήφους τις οκτώ της ΕΔΑ και τη μία του ανεξάρτητου βουλευτή της Αριστεράς Μιχάλη Κύρκου. Στην αγόρευσή του, ο πρωθυπουργός Πλαστήρας δήλωσε: «Δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι όταν η Ελλάς συμμετέχει εις το Ατλαντικόν Σύμφωνον μετά των μεγάλων δυνάμεων, αι οποίαι κατοικούνται από ελευθέρους δημοκρατικούς λαούς, αισθάνεται αυτή ασφαλεστέραν… Αι άλλαι θεωρίαι περί ειρηνεύσεων και ουδετερότητος… δεν έχουν καμμίαν σχέσιν με το γεγονός αυτό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων