19/02/2022 19/02/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο του κτήτoρος του Ιωακειμείου Γηροκομείου, Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κυρού Ιωακείμ Καβύρη, σήμερα Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022. Ο αοίδημος Μητροπολίτης, σε καιρούς δύσκολους, ανήγειρε το Γηροκομείο της Μητρόπολης το οποίο και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1960. Από το καλοκαίρι του περασμένου έτους το Γηροκομείο μεταφέρθηκε...
19 Φεβρουαρίου, 2022 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2022 - 20:19

Το Ιωακείμειο Γηροκομείο δεν ξεχνά τον Κτήτoρά του

Διαδώστε:
Το Ιωακείμειο Γηροκομείο δεν ξεχνά τον Κτήτoρά του

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο του κτήτoρος του Ιωακειμείου Γηροκομείου, Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κυρού Ιωακείμ Καβύρη, σήμερα Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022.

Ο αοίδημος Μητροπολίτης, σε καιρούς δύσκολους, ανήγειρε το Γηροκομείο της Μητρόπολης το οποίο και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1960.

Από το καλοκαίρι του περασμένου έτους το Γηροκομείο μεταφέρθηκε στις καινούριες εγκαταστάσεις που δημιούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. κ. Άνθιμος σε ένα κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και αυξημένων δυνατοτήτων.

Παρόλο που μεταφερθήκαμε μακρυά από αυτόν τον ιστορικό για την πόλη μας χώρο δεν ξεχνάμε ποτέ τον κτήτορα και ευεργέτη αυτής της δομής, Μητροπολίτη Ιωακείμ, γι’ αυτό και κατ’ έτος τελούμε το μνημόσυνό του και επί του τάφου του που βρίσκεται στον αύλειο χώρο των Αγ. Αναργύρων διαβάζουμε τρισάγιο, όπως έκανε χρεωστικώς και ο Μητροπολίτης μας και Πρόεδρος του Γηροκομείου σήμερα το πρωί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων