22/02/2022 22/02/2022 Με τον Πρέσβη της Ρωσίας στο Ισραήλ, Α. Βικτόροφ συναντήθηκε χθες στην έδρα της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ Πρωιθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ. Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίωνας ευχαρίστησε τον κ. Βικτόροφ για την ενεργή...
22 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2022 - 9:08

Συνάντηση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα με τον Ρώσο Πρέσβη στο Ισραήλ

Διαδώστε:
Συνάντηση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα με τον Ρώσο Πρέσβη στο Ισραήλ

Με τον Πρέσβη της Ρωσίας στο Ισραήλ, Α. Βικτόροφ συναντήθηκε χθες στην έδρα της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ Πρωιθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίωνας ευχαρίστησε τον κ. Βικτόροφ για την ενεργή συνεργασία με τη Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή στην Ιερουσαλήμ. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα της θέσης των χριστιανών στους Αγίους Τόπους και γενικότερα στη Μέση Ανατολή. Τέλος, αναφέρθηκαν στις προοπτικές για την επανέναρξη του προσκυνήματος στα Πανάγια Προσκυνήματα μετά και την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την είσοδο στο Ισραήλ που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων