24/02/2022 24/02/2022 Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας αφιερωμένη στη ζωή του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου (Γιέφτιτς), ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στα θεολογικά δρόμενα, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στην πόλη Τρέμπινε της Βοσνίας. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Η Έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του μακαριστού Ιεράρχη. Στη συνέχεια...
24 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2022 - 15:54

Το “ανεξίτηλο σημάδι” του μακαριστού Επισκόπου Αθανασίου Γιέφτιτς

Διαδώστε:
Το “ανεξίτηλο σημάδι” του μακαριστού Επισκόπου Αθανασίου Γιέφτιτς

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας αφιερωμένη στη ζωή του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου (Γιέφτιτς), ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στα θεολογικά δρόμενα, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στην πόλη Τρέμπινε της Βοσνίας.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Η Έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του μακαριστού Ιεράρχη. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας αλλά και κληρικών οι οποίο μίλησαν για την προσωπικότητα του μακαριστού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος στην τοποθέτησή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “ο Επίσκοπος ήρθε στην Ερζεγοβίνη στις πιο δύσκολες στιγμές και σήκωσε τον σταυρό του λαού του” και πρόσθεσε ότι “ήταν ήρωας στον χαρακτήρα συνδυάζοντας την προσωπικότητά του με τη λιτότητά, την τρυφερότητα, την αγάπη και τη συμπόνια που τον χαρακτήριζαν”.

Ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος αναφέρθηκε στην άφιξη του Επισκόπου Αθανασίου στη Μονή Χιλανδαρίου, λέγοντας ότι “έτρεφε μεγάλη αγάπη για το Άγιο Όρος καθώς και για εκείνους τη Μονή” συμπληρώνοντας ότι “πάντα είχε χρόνο να με ακούσει για όλα τα προβλήματα και να βοηθήσει στην οργάνωση της μοναστικής ζωής”.

Πριν τη συζήτηση προηγήθηκε χαιρετισμός του Επισκόπου Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημητρίου.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης, ο εμπνευστής της, Ιερομόναχος π. Θεόφιλος, ανέφερε ότι “οι φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ο Επίσκοπος Αθανάσιος μιλούν αρκετά για τον χαρακτήρα και το έργο του. Ο  μακαριστός άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην Ερζεγοβίνη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων