28/02/2022 28/02/2022 Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία θα στείλει το Πατριαρχείο Σερβίας όπως ανακοίνωσε ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ο οποίος χθες συμμετείχε σε ακόμη μια δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που συνδιοργάνωσαν η Εκκλησία της Σερβίας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσία και ο Σερβικός Ερυθρός Σταυρός.  Του Νικόλαου Ζαΐμη  Η Ουκρανία, η οποία για πέμπτη συνεχόμενη μέρα δοκιμάζεται από τον πόλεμο...
28 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2022 - 9:58

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία στέλνει το Πατριαρχείο Σερβίας

Διαδώστε:
Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία στέλνει το Πατριαρχείο Σερβίας

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία θα στείλει το Πατριαρχείο Σερβίας όπως ανακοίνωσε ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ο οποίος χθες συμμετείχε σε ακόμη μια δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που συνδιοργάνωσαν η Εκκλησία της Σερβίας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσία και ο Σερβικός Ερυθρός Σταυρός. 

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Η Ουκρανία, η οποία για πέμπτη συνεχόμενη μέρα δοκιμάζεται από τον πόλεμο που προκάλεσε η ρωσική εισβολή, βρέθηκε στο επίκεντρο του κηρύγματος του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου ο οποίος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Μαζί με τον Προκαθήμενο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Δαλματίας κ. Νικόδημος και Ραμεσίας κ. Στέφανος.

Ο Πατριάρχης Πορφύριος γνωστοποίησε προς τους πιστούς ότι το Πατριαρχείο Σερβίας αποφάσισε να στείλει υλική βοήθεια στην Ουκρανία και συγκεκριμένα προς τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο (Πατριαρχείο Ρωσίας). “Η ταπεινή μας συνεισφορά είναι μια έκφραση αγάπης για τους άπορους αδελφούς και αδελφές μας στην Ουκρανία”, σημείωσε.  Παράλληλα, μνημόνευσε όλους εκείνους που έχουν χαθεί στο μέτωπο και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ώστε σύντομα να επικρατήσει η ειρήνη του Θεού.

Συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία

Μετά το πέρα της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος μαζί με τους Επισκόπους και κληρικούς κατευθύνθηκαν στο ενοριακό κέντρο του ναού όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην οποία συμμετείχε και ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας.

Τη δράση συνδιοργάνωσαν η Εκκλησία της Σερβίας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσία και ο Σερβικός Ερυθρός Σταυρός. Στα μέσα της εβδομάδας ο Πατριάρχης Πορφύριος είχε απευθύνει κάλεσμα να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν και η υγεία τους το επιτρέπει στην αιμοδοσία. Εθελοντικά κέντρα αιμοδοσίας στήθηκαν, επίσης, σε άλλα πέντε ενοριακά κέντρα στο Βελιγράδι.

Φωτογραφίες: spc.sr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον Πρόεδρο Βούτσιτς για Ουκρανία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων