02/03/2022 02/03/2022 Το δικό του μήνυμα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ζητώντας την κατάπαυση του πυρός, αλλά και την ένωση όλων των Χριστιανών του Ηνωμένου Βασιλείου για περισσότερη προσευχή υπέρ των πολεμουμένων. Ολόκληρη η ανακοίνωση: Σε μια εποχή στην οποία η ανθρωπότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις από...
02 Μαρτίου, 2022 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 15:01

Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων: Ζητάμε κατάπαυση του πυρός και ένταση προσευχής

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων: Ζητάμε κατάπαυση του πυρός και ένταση προσευχής

Το δικό του μήνυμα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ζητώντας την κατάπαυση του πυρός, αλλά και την ένωση όλων των Χριστιανών του Ηνωμένου Βασιλείου για περισσότερη προσευχή υπέρ των πολεμουμένων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε μια εποχή στην οποία η ανθρωπότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις από το πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο της πανδημίας COVID-19, βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με άλλη μια παγκόσμια κρίση.

Ως Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ποικίλο ποίμνιό μου περιλαμβάνει ευσεβείς χριστιανούς τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία. Η θλίψη που νιώθουμε για αυτούς και τους αγαπημένους τους στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής περιόδου δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών φέρνουν βαθύ πόνο και θλίψη στις καρδιές μας.

Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας ασπάζεται μια κοινή έκφραση της Ορθόδοξης Χριστιανικής ενότητας που υπερβαίνει κάθε εθνοτικό, γλωσσικό και πολιτισμικό διαχωρισμό. Έτσι, μαζί με τη συλλογική μας έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, παρακαλούμε όλους τους Χριστιανούς στο Ηνωμένο Βασίλειο να ενωθούν και να αυξήσουν τις προσευχές και τις ειδικές ικεσίες τους για τους θεόφιλους Ουκρανούς πιστούς, καθώς και για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο που βιώνουν τη μάστιγα της ένοπλης σύγκρουσης.

Είθε τα μαύρα σύννεφα της απόγνωσης, της βίας και του μίσους να διαλυθούν σύντομα, για να λάμψει το ουράνιο φως πάνω από τους ευσεβείς πιστούς στην Ουκρανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων