06/04/2019 06/04/2019 Πραγματοποιήθηκε χθες η ημερίδα με θέμα: “Ελλάδα και Αλβανία. Η επόμενη μέρα για την Ελληνική Μειονότητα”. Ομιλητές ήταν οι Α. Μάλλιος, Άγγελος Συρίγος και Φρέντυς Μπελέρης. Γράφει η Λαμπρινή Στέφου  Εφαλτήριο της συζήτησης ήταν το καλωσόρισμα του Προέδρου Συλλόγου των Χειμαρριωτων κ. Σπύρου Κούτουλα που ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και τους ομιλητές, εισάγοντας τους παράλληλα στο...
06 Απριλίου, 2019 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2019 - 13:23

Ημερίδα για την επόμενη μέρα στην Ελληνική Μειονότητα

Διαδώστε:
Ημερίδα για την επόμενη μέρα στην Ελληνική Μειονότητα
Πραγματοποιήθηκε χθες η ημερίδα με θέμα: “Ελλάδα και Αλβανία. Η επόμενη μέρα για την Ελληνική Μειονότητα”. Ομιλητές ήταν οι Α. Μάλλιος, Άγγελος Συρίγος και Φρέντυς Μπελέρης.
Γράφει η Λαμπρινή Στέφου 
Εφαλτήριο της συζήτησης ήταν το καλωσόρισμα του Προέδρου Συλλόγου των Χειμαρριωτων κ. Σπύρου Κούτουλα που ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και τους ομιλητές, εισάγοντας τους παράλληλα στο θεματικό πυρήνα της ημερίδας . Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τερζής δίνοντας τον λόγο αρχικά στον υποψήφιο ευρωβουλευτή κύριο Μαλλιά που έκανε λόγο για φανερή καταπάτηση των δικαιωμάτων της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας δίνοντας έμφαση στο φλέγον ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων των κατοίκων. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο καθηγητής κ Συριγος μιλώντας για την επιτακτική ανάγκη συσπείρωσης των Βορειοηπειρωτών. Κατέστησε σαφές πως πρεπει να αναδειχθούν πρόσωπα από την μειονότητα που να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν την επόμενη μέρα τους Βορειοηπειρώτες στη Χειμάρρα. Τέλος, κατά σειρά πήρε το λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρης μιλώντας για τις επερχόμενες κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές κατά τις οποίες ζήτησε ενότητα για να υπάρξει επόμενη μέρα στον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων