09/03/2022 09/03/2022 Το πρωί της Τετάρτης 9 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, όπου χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων. Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στους Αγίους Τεσσαράκοντα μάρτυρες, οι οποίοι μαρτύρησαν στην παγωμένη λίμνη της Σεβάστειας,...
09 Μαρτίου, 2022 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2022 - 15:08

Για τους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες μίλησε ο Μητροπολίτης Θηβών

Διαδώστε:
Για τους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες μίλησε ο Μητροπολίτης Θηβών

Το πρωί της Τετάρτης 9 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, όπου χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων. Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στους Αγίους Τεσσαράκοντα μάρτυρες, οι οποίοι μαρτύρησαν στην παγωμένη λίμνη της Σεβάστειας, και τιμά σήμερα η Εκκλησία μας, και ευχήθηκε καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2022, και επί τῃ ενάρξει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος πραγματοποίησε πνευματικές επισκέψεις σε Μοναστήρια της επαρχίας Λεβαδείας και το απόγευμα κατέληξε στη Μονή της μετανοίας του, το βασιλομονάστηρο του Οσίου Λουκά, όπου και τέλεσε με τους Πατέρες της Ιεράς Μονής την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων