07/04/2019 07/04/2019   Στέκει με μεγαλοπρέπεια εδώ και σχεδόν μια χιλιετία το κατάλευκο μοναστήρι-στολίδι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας Αμοργού (κτίσμα του 1088 μ. Χ.) πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο με τριακόσια μέτρα υψόμετρο. Επιμέλεια: Αντώνης Μακατούνης- Νάνσυ Νάσκου Η εικόνα του δίνει την αίσθηση του πίνακα ζωγραφικής εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες που μένουν άναυδοι μπροστά στην εκπληκτική του...
07 Απριλίου, 2019 - 17:58

Μοναδικό βίντεο από εναέρια λήψη της Παναγίας Χοζοβιώτισσας

Διαδώστε:
Μοναδικό βίντεο από εναέρια λήψη της Παναγίας Χοζοβιώτισσας

 

Στέκει με μεγαλοπρέπεια εδώ και σχεδόν μια χιλιετία το κατάλευκο μοναστήρι-στολίδι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας Αμοργού (κτίσμα του 1088 μ. Χ.) πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο με τριακόσια μέτρα υψόμετρο.

Επιμέλεια: Αντώνης Μακατούνης- Νάνσυ Νάσκου

Η εικόνα του δίνει την αίσθηση του πίνακα ζωγραφικής εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες που μένουν άναυδοι μπροστά στην εκπληκτική του ομορφιά που σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο που το περιβάλλει καθηλώνει τους προσκυνητές. Η κάτασπρη του όψη εναρμονίζεται υπέροχα με τα πολύχρωμα ανώμαλα βράχια. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αμοργός, αυτό το «ακατέργαστο» διαμάντι του Αιγαίου πελάγους ενέπνευσε τον Γάλλο σκηνοθέτη Luc Besson να γυρίσει την ταινία «Απέραντο γαλάζιο» στην οποία αρκετές σκηνές πραγματοποιήθηκαν στη διάσημη παραλία της Αγίας Άννας που βρίσκεται κάτω από το θαυμάσιο μοναστήρι της Παναγίας. Παρακολουθήστε σε ένα εκπληκτικό βίντεο από εναέρια λήψη (drone) το μοναδικό τοπίο που περιβάλλει το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας Αμοργού. 

 

Παναγία Χοζοβιώτισσα, Αμοργός!

Geplaatst door Ο Γύρος Του Κόσμου Σε Μία Φωτογραφία op Zaterdag 6 april 2019

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων