18/03/2022 18/03/2022 Τον Πρέσβη του Βασιλείου του Βελγίου στην Σερβία, κ. Kuna Adam, δέχθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Ο κ. Πρέσβης και ο Μακαριώτατος είχαν μία ανοιχτή και εγκάρδια συνομιλία κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε η σημασία της εδραίωσης της ειρήνης στην παρούσα κρίση που συγκλονίζει την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ο Μακαριώτατος...
18 Μαρτίου, 2022 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 16:03

Ο Πατριάρχης Σερβίας συνομίλησε με τον Πρέσβη του Βελγίου στην Σερβία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας συνομίλησε με τον Πρέσβη του Βελγίου στην Σερβία

Τον Πρέσβη του Βασιλείου του Βελγίου στην Σερβία, κ. Kuna Adam, δέχθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

Ο κ. Πρέσβης και ο Μακαριώτατος είχαν μία ανοιχτή και εγκάρδια συνομιλία κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε η σημασία της εδραίωσης της ειρήνης στην παρούσα κρίση που συγκλονίζει την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η Εκκλησία, όπου και αν κατοικοεδρεύει, κάνει ό,τι μπορεί για την εδραίωση της ειρήνης. Οι συνομιλητές έθιξαν επίσης ορισμένα περιφερειακά προβλήματα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Κάρλ Νεχάμερ, στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου, με τον Μακαριώτατο να εκφράζει τη χαρά του για τις πολύ καλές συνθήκες στις οποίες λειτουργεί η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστρία ευχαριστώντας για αυτό τον Καγκελάριο.

Μέσα αφορμή το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ορθόδοξοι Σέρβοι ζουν και εργάζονται στην Αυστρία, ο Πατριάρχης τόνισε τη σημασία διατήρησης και βελτίωσης των καλών σχέσεων μεταξύ Σερβικού και Αυστριακού λαού, στις οποίες θα δοθεί σημαντική ώθηση από τις συναντήσεις του κ. Νεχάμερ με Σέρβους αξιωματούχους.

Διαβάστε ακόμη: Στον Πατριάρχη Σερβίας ο Καγκελάριος της Αυστρίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων