21/03/2022 21/03/2022 Ο Θεός πάντα κοιτάζει στην καρδιά του ανθρώπου τόνισε στην ομιλία του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Γ’ Κατανυκτικού Εσπερινού. Ο Μακαριώτατος, στο πρώτο μέρος του κηρύγματος του, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή που αναγιγνώσκεται στην Εκκλησία από τους άμβωνες την...
21 Μαρτίου, 2022 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2022 - 10:21

Πατριάρχης Σερβίας: Ο Θεός κοιτά στην καρδιά του ανθρώπου

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Ο Θεός κοιτά στην καρδιά του ανθρώπου

Ο Θεός πάντα κοιτάζει στην καρδιά του ανθρώπου τόνισε στην ομιλία του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Γ’ Κατανυκτικού Εσπερινού.

Ο Μακαριώτατος, στο πρώτο μέρος του κηρύγματος του, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή που αναγιγνώσκεται στην Εκκλησία από τους άμβωνες την Κυριακή της δεύτερης εβδομάδας της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστή. Ο Πατριάρχης Πορφύριος επεσήμανε ότι η σταθερή πίστη είναι προϋπόθεση για οτιδήποτε αφορά την κοινότητά μας με τον Κύριο.

“Αυτό το ευαγγέλιο μας λέει πώς πρέπει να είναι η χριστιανική πίστη. Όταν ο Κύριος θεραπεύει τους αρρώστους, δεν το κάνει βίαια, δεν το κάνει με στόχο να εκπλήξει αυτούς που θεραπεύει ή αυτούς που βλέπουν θεραπείες και βλέπουν θαύματα. Δεν το κάνει αυτό στερώντας την ελευθερία από τον άνθρωπο, γιατί ο Θεός πάντα κοιτάζει τις καρδιές των ανθρώπων και μιλάει πάντα με αγάπη, αλλά η προδιάθεση και προϋπόθεση για οποιαδήποτε θεραπεία και προϋπόθεση για τους καρπούς της σχέσης μας με τον Θεό είναι η πίστη και η εμπιστοσύνη σε Αυτόν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Σερβίας Πορφύριος: Η ατομική πίστη είναι αιρετική

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων