21/03/2022 21/03/2022 Συνεχίζονται σε επίπεδο Επισκοπών οι δράσεις για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στην Ουκρανία, οργανώνοντας συλλογές για είδη πρώτης ανάγκης και εκστρατείες αιμοδοσίας υψώνοντας παράλληλα προσευχές για ειρήνη μέσα από τις Ιερές Ακολουθίες και τις Θείες Λειτουργίες που τελούνται. Συγκεκριμένα στην Αρχιεπισκοπή Τεργκοβίστε συνεχίζεται η κινητοποίηση των πιστών στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανακούφιση...
21 Μαρτίου, 2022 - 9:48

Πνευματική και υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Διαδώστε:
Πνευματική και υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Συνεχίζονται σε επίπεδο Επισκοπών οι δράσεις για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στην Ουκρανία, οργανώνοντας συλλογές για είδη πρώτης ανάγκης και εκστρατείες αιμοδοσίας υψώνοντας παράλληλα προσευχές για ειρήνη μέσα από τις Ιερές Ακολουθίες και τις Θείες Λειτουργίες που τελούνται.

Συγκεκριμένα στην Αρχιεπισκοπή Τεργκοβίστε συνεχίζεται η κινητοποίηση των πιστών στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανακούφιση των ανθρώπων που εγκαταλείπουν λόγω του πολέμου την Ουκρανία. Χθες νέοι από την ενορία του Αγίου Ιωάννη στο Găești συγκεντρώθηκαν στον ενοριακό ναό υψώνοντας, μαζί με τους λειτουργούς κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προσευχές για την παγκόσμια ειρήνη.

Μαζί με τους Ουκρανούς πρόσφυγες βρίσκονταν και οι πιστοί από την Βράιλα οι οποίοι κινητοποιήθηκαν, συγκεντρώνοντας στο ναό τρόφιμα, νερό, ρούχα και προϊόντα υγιεινής.  Η βοήθεια μεταφέρθηκε από τους ιερείς στο κέντρο που έχει δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό. Αυτά τα προϊόντα θα παραδοθούν στο γηροκομείο στην ουκρανική πόλη Orlivka, στην περιοχή της Οδησσού, ένα ίδρυμα που επλήγη σκληρά από τον πόλεμο στη γειτονική χώρα.

Οι προσπάθειες για να βοηθηθεί ο Ουκρανικός λαός που περνά τα σύνορα με τη Ρουμανία για να ξεφύγει από τον πόλεμο συνεχίζεται στην Επισκοπή Τουλτσέας, όπου υποδέχονται πρόσφυγες καθημερινά μέσω της συνοριακής διέλευσης στην Isaccea.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων