24/03/2022 24/03/2022 Το τσαρούχι είναι ένα ελαφρύ, δερμάτινο υπόδημα, το οποίο συνήθιζαν να φορούν οι χωρικοί στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα. Εμφανιζόταν, επίσης, και σε άλλες ορεινές περιοχές των Βαλκανίων και της Τουρκίας. Σήμερα, το τσαρούχι φοριέται στην Ελλάδα μαζί με φουστανέλα και τη στολή των Ευζώνων. Η ονομασία του τσαρουχιού φέρεται...
24 Μαρτίου, 2022 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 12:33

Από που κατάγονται τα τσαρούχια;

Διαδώστε:
Από που κατάγονται τα τσαρούχια;

Το τσαρούχι είναι ένα ελαφρύ, δερμάτινο υπόδημα, το οποίο συνήθιζαν να φορούν οι χωρικοί στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα. Εμφανιζόταν, επίσης, και σε άλλες ορεινές περιοχές των Βαλκανίων και της Τουρκίας.

Σήμερα, το τσαρούχι φοριέται στην Ελλάδα μαζί με φουστανέλα και τη στολή των Ευζώνων.

Η ονομασία του τσαρουχιού φέρεται να προέρχεται από την τουρκική λέξη «τσαρίκ», ενώ η αρχική τους ονομασία ήταν «πίγγες».

Ωστόσο, υποδήματα περίπου του ίδιου τύπου εμφανίζονταν και στην Ιταλία, τα οποία ονομάζονταν «τσιότσιερα». Κάτι τέτοιο οδηγεί ορισμένους στην υπόθεση ότι η ονομασία ίσως να είναι και ιταλική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων