28/03/2022 28/03/2022 Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ ιερούργησε στον Ι. Ναό Προφήτου Ηλία Μικρής Μαντίνειας Αβίας της Δυτικής Μάνης, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού π. Σωτήριο Μαστέα, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον θείο λόγο εξήγησε γιατί στο μέσο της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία μας, προβάλλει στο κέντρο του ναού τον...
28 Μαρτίου, 2022 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2022 - 21:08

Μάνης: Ο Σταυρός είναι όπλο κατά του διαβόλου και πηγή αγίων χαρισμάτων

Διαδώστε:
Μάνης: Ο Σταυρός είναι όπλο κατά του διαβόλου και πηγή αγίων χαρισμάτων

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ ιερούργησε στον Ι. Ναό Προφήτου Ηλία Μικρής Μαντίνειας Αβίας της Δυτικής Μάνης, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού π. Σωτήριο Μαστέα, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον θείο λόγο εξήγησε γιατί στο μέσο της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία μας, προβάλλει στο κέντρο του ναού τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και κλείνοντας είπε ότι: «Τον σωτήριον, λοιπόν, Σταυρόν του Χριστού, Τον προσκυνούμε ευλαβώς και Αυτός μας παρέχει πολλή υπομονή και πολλή δύναμη στον πνευματικό μας αγώνα. Ο Σταυρός είναι το όπλον κατά του διαβόλου και πηγή αγίων χαρισμάτων».

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο εφημέριος του ναού είχε τακτοποιήσει κατ’ άριστον τρόπον και με κάθε ιεροπρέπεια, όλα τα της τελετής της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων