01/04/2022 01/04/2022 Δείτε σήμερα στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 11.30 το πρωί ένα αφιέρωμα στον ιστορικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής της οδού Ακαδημίας στο κέντρο των Αθηνών. Άρχισε, να οικοδομείται το 1846 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Δημητρίου Ζέζου. Την ευθύνη της ανοικοδόμησης είχε αναλάβει προσωπικά ο Γεώργιος Γεννάδιος ο οποίος δώρισε και τον χώρο που χρειαζόταν. Ο...
01 Απριλίου, 2022 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2022 - 11:22

Ο ιστορικός Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής της οδού Ακαδημίας σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Ο ιστορικός Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής της οδού Ακαδημίας σήμερα στην pemptousia.tv

Δείτε σήμερα στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 11.30 το πρωί ένα αφιέρωμα στον ιστορικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής της οδού Ακαδημίας στο κέντρο των Αθηνών. Άρχισε, να οικοδομείται το 1846 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Δημητρίου Ζέζου.

Την ευθύνη της ανοικοδόμησης είχε αναλάβει προσωπικά ο Γεώργιος Γεννάδιος ο οποίος δώρισε και τον χώρο που χρειαζόταν. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Ηλίας Δροσινός, μας μιλά για την ιστορία του Ναού καθώς και για την εφέστιο και θαυματουργό Εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων