11/04/2022 11/04/2022 «Ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός ανατρέπει τη λογική της καταπιεστικής εγωιστικής δύναμης και φέρνει τη λογική της ταπεινής διακονίας, ευεργετικής ή βοηθητικής», είπε στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ την Ε’  Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου 2022. «Ο Σωτήρας Χριστός δεν προάγει την πολιτική, εγκόσμια σκέψη, αλλά την ταπεινοφροσύνη και ελεήμονα αγάπη, και όχι...
11 Απριλίου, 2022 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 14:33

Ρουμανίας Δανιήλ: Ο Χριστός ανατρέπει την καταπιεστική εγωιστική δύναμη

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Ο Χριστός ανατρέπει την καταπιεστική εγωιστική δύναμη

«Ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός ανατρέπει τη λογική της καταπιεστικής εγωιστικής δύναμης και φέρνει τη λογική της ταπεινής διακονίας, ευεργετικής ή βοηθητικής», είπε στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ την Ε’  Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου 2022.

«Ο Σωτήρας Χριστός δεν προάγει την πολιτική, εγκόσμια σκέψη, αλλά την ταπεινοφροσύνη και ελεήμονα αγάπη, και όχι την κτητική αγάπη έναντι των άλλων», ανέφερε ο Μακαρώτατος στην ομιλία του στο ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου της Πατριαρχικής Κατοικίας.

Ο Μακαριώτατος εξήγησε ακόμη ότι «η τιμή να κάθεσαι δεξιά και αριστερά του Σωτήρα Ιησού Χριστού δεν δίνεται σε φιλόδοξους και περήφανους ανθρώπους, αλλά ο ίδιος ο Θεός θα καθορίσει σε ποιον θα δοθεί αυτή η τιμή και ποιος θα θεωρηθεί άξιος».

«Δηλαδή, δεν αποτελεί δικαίωμα το να κάθεσαι δεξιά και αριστερά του Χριστού Σωτήρος, αλλά δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο», είπε ο Μακαριώτατος.

Σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, το Ευαγγέλιο της Ε’ Κυριακής των Νηστειών συνοψίζει τις ακόλουθες διδασκαλίες:

«Ο Κύριος Ιησούς Χριστός προλέγει στους μαθητές Του τα άγια παθήματά Του, το θάνατο και την ανάστασή Του.

Ο Ιησούς Χριστός διδάσκει τους μαθητές Του λέγοντάς τους ότι η τιμή κάποιου δεν προέρχεται από την κυριαρχία του επί των άλλων, αλλά από την ταπεινή και θυσιαστική υπηρεσία του στους άλλους.

Ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να υπηρετήσει τους ανθρώπους, όχι για να Τον υπηρετήσουν, και στο τέλος σταυρώθηκε».

Ο Μακαριώτατος τόνισε στο δεύτερο μέρος του κηρύγματός του ότι η Ε’ Κυριακή των Νηστειών είναι αφιερωμένη στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία, της οποίας παρουσίασε συνοπτικά τον βίο.

 

Φωτογραφία: Αρχείο Basilica.ro / Raluca Ene

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων